Izobraževanje - Inštitut za javne službe

Izobraževanje

Izvajamo strokovno izobraževanje izvajalcev gospodarskih javnih služb in občin na področju operativnega izvajanja javnih služb. Z moderiranjem delavnic in uporabo preizkušenih pristopov in orodij poskrbimo za ustvarjalno delo in prenos znanja. Zagotavljamo:

  • organizacijo seminarjev v sodelovanju z uglednimi predavatelji,
  • specializirane operativne delavnice s priznanimi strokovnjaki iz prakse,
  • izdajanje knjig, publikacij in druge strokovne literature,
  • oblikovanje strokovnih stališč in mnenj do posameznih vprašanj s področja javnih služb,
  • organiziranje konferenc in strokovnih posvetov s področja aktualnih ekonomskih in pravnih vsebin.

Arhiv

Najavljamo 22. simpozij Vodni dnevi 2016, ki ga organizira Slovensko društvo za zaščito voda v sodelovanju z Inštitutom za javne službe. Letošnji simpozij z mednarodno udeležbo bo potekal 13. in 14. oktobra v Podčetrtku, osrednja tema je »Voda in meritve«. Podrobnejše informacije o simpoziju so na spletni strani Vodni dnevi.

Na lanskoletni Problemski konferenci komunalnega gospodarstva smo izpostavili pomen trajnostnega razvoja družbe in skupaj pripoznali, da moramo tudi na komunalnem področju vgraditi koncept družbene odgovornosti v strategijo poslovanja ter zagotoviti pregledno poslovanje in trajnostno poročanje. Da sklepi ne bi ostali le zapisani na papirju, vas vabim, da skupaj naredimo prvi korak in se podrobneje seznanimo, kaj je model trajnostne naravnanosti poslovanja, kako implementirati smernice družbeno odgovornega poslovanja in kakšne so posebnosti trajnostnega poročila za komunalna podjetja.

Vabilo